top of page

Wat kan een stemcoach voor jou doen?

Als je nooit echt stemproblemen hebt - wellicht hier en daar eens wat schor na een feestje - waarom zou je dan naar een stemcoach gaan? Hieronder vertel ik je wat een stemcoach voor jou kan betekenen.


Onze stem geeft een eerste indruk

We gebruiken onze stem overal. Met onze stem geven we expressie aan wie we zijn en waar we ons mee bezig houden. In onze stem, in onze expressie zit onze identiteit. Er zijn momenten waar we een goede indruk willen maken. Waar we overtuigend, geloofwaardig en helder willen overkomen. Denk aan een sollicitatie. Een date. Een vergadering. Een presentatie. Een salesgesprek. Een eerste ontmoeting met een opdrachtgever. Een netwerkborrel. Noem het maar op. Een stemcoach helpt je om een krachtige indruk te maken, passend bij wie jij bent.


Het begint bij je stem De kleur van je stem (geknepen, hees, schor, helder, vol, rond, warm, schel, hoog, laag) bepaalt hoe mensen naar je kijken. Over het algemeen kunnen we stellen dat een ontspannen stem altijd wint van een gespannen stem. Als een stem te hoog, te geknepen, schel of gedrukt klinkt, zijn we geneigd die stem als onbetrouwbaar te bestempelen. (Al heeft dit dus niets te maken met of een persoon daadwerkelijk betrouwbaar of niet is). Een stemcoach kan jou helpen jouw stem te trainen tot een stem die prettig is om naar te luisteren. Wil je gelijk al aan de slag met wat goede stemoefeningen? Die vind je hier.Non-verbale communicatie Naast je stem kijkt een stemcoach naar je houding, je gebaren, je mimiek, je articulatie en je spreektechniek. Deze moeten congruent zijn aan de situatie waarin je goed wil overkomen. Elke situatie vraagt iets anders van jouw non-verbale communicatie. Een cabaretier mag bijvoorbeeld veel grotere contrasten op het podium laten zien dan een directeur van een groot bedrijf die zijn team instrueert. Een stemcoach geeft jou inzicht in wat je communiceert naar de ander wanneer je je houding aanpast, of je mimiek, of je manier van spreken. Bewustwording hiervan is heel belangrijk. Een stemcoach leert je ook nieuwe technieken in non-verbale communicatie die effectief zijn voor het vertellen van een geweldig verhaal of geven van een geweldige presentatie.


Het totale communicatiepakket Je zou kunnen zeggen dat een stemcoach met je werkt aan jouw totale communicatiepakket. Ze geeft je alle tools die jou helpen een krachtige indruk te maken, zowel tools voor intern (je mindset, gedachten, belemmeringen en overtuigingen) als voor aan de buitenkant, extern (je uitstraling, presentatie en non-verbale communicatie).


Op mijn Instagram geef ik wekelijks meerdere tips om jouw communicatiepakket verder uit te breiden en je stem te trainen. Volg me hier!


Een stemcoach is altijd een goed idee Omdat we mensen zijn, en te maken hebben met communicatie met mensen, met indrukken, met zichtbaarheid, met verbinding maken, zijn de tools die een stemcoach je leert waardevol. Ben je benieuwd wat een stemcoach voor jou en jouw situatie kan betekenen? Je kunt een gratis intake inplannen via de knop hieronder. In een gratis intake kijk en luister ik mee met jouw stem en geef ik je direct tips voor jouw presentatie en non-verbale communicatie. Klik op de knop voor meer informatie.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page